Fest og farver

Fest og farver

Borgmesteren vil gerne invitere alle sine venner med til en storslået fest. Invitationerne er for længst sendt ud. Nu bliver bordene dækket, de store lysestager og blomsterdekorationerne bliver sat frem og køkkenet er i fuld gang med de mest fantastiske anretninger. Borgmesteren sender for en sikkerhedsskyld sin betroede tjener rundt for at minde de indbudte om festen.

Netflix-brugerne

Da tjeneren når frem til den første adresse, kigger han ind i en stue, hvor alle sidder klistret til skærmen med kaffe, chips og lørdagsslik. De er så opslugt af den spændende CSI krimiserie, at de tror, at tjeneren blot reklamerer for en anden kanal.

Da det omsider går op for dem, at de er inviteret til fest hos borgmesteren om aftenen, undskylder de sig med, at de desværre ikke kan komme. ”Nej, lige nu er vi fuldstændig tryllebundet af vores yndlingsprogram”. Tjeneren trækker sig tilbage, mens han ryster uforstående på hovedet.

Fitness dyrkerne

På den næste adresse ligger byens motions- og solcenter. Lugten af sved blander sig med forskellige deodoranter, da tjeneren stikker hovedet indenfor. Her pruster og knokler de, mens der tælles under de forskellige øvelser med arme, ben, ryg, balder, osv. Da tjeneren forsøger at få budskabet om festen igennem, bliver han afbrudt: ”Du burde rigtig nok også dyrke styrketræning. Du ser ikke særlig muskuløs ud. Eller hvad med zumba? Fest? Nej, festmad feder jo afsindigt! Det vigtigste er, at kroppen er i topform. Det er udseendet, der tæller”!

De shoppende

Endelig når tjeneren frem til shopping centeret og baner sig vej mellem indkøbsvogne, meterlange indkøbssedler og farvestrålende reklamer. Chip-aflæseren kører uafbrudt og sætter nye rekorder. ”Hvor er her mange fantastiske tilbud i dag”. ”Ja, men det allerbedste tilbud er borgmesterens fest”! ”Festen…? Nå, ja. Den kommer vi desværre til at springe over i dag. Det er jo superweekend. Det må vi udnytte”!  

Folk på gader og stræder

Da tjeneren kommer hjem til borgmesteren med alle de dårlige undskyldninger, udbryder han: ”Ja, men festsalen er smukkere end nogensinde og mad og vin er parat. Gå nu ud og inviter alle folk på gader og stræder. Alle dem, som ingen normalt vil invitere. Festsalen skal fyldes. Med glæde og sang”! 

Pointen

Sådan inviterer Gud alle mennesker – ja, alle uden undtagelse. Mange afslår med ligegyldige undskyldninger. Det afgørende spørgsmål er, om vi tager imod, eller om vi afviser indbydelsen. I første omgang gælder invitationen gudstjenesten på søndag! Det er forfesten, hvor vi varmer op. Selve festen er i det fuldkomne Guds rige – den evige superfest!

De bedste hilsner

Roar Tuxen Lavik, gladsaxekirke.dk

---

Kilde : Den bibelske tekst, der har givet inspiration til denne miniprædiken er "Lignelsen om kongesønnens bryllup" fra Mattæusevangeliet kapitel 22, vers 1-14, som du kan læse her . Denne tekst prædikes der over 20. søndag efter trinitatis (1).