Begivenheden har allerede fundet sted.

Mikkel Sørensens epitafium og gravsten

Fredag d. 18. februar 2022, kl. 13:00
Roar Tuxen Lavik

Mikkel Sørensens epitafium og gravsten

Foredrag ved sognepræst, ph.d. Roar Tuxen Lavik Fredag d. 18. februar kl. 13.00-15.00. I Laden.

Epitafiet over Mikkel Sørensen, Lemvig og hans kønne skånske hustru Lucia Svendsdaatter hænger over døbefonten i Gladsaxe kirke. Mikkel blev ansat ved kirken som 28-årig i 1650, og var præst her i 40 år. Han døde 1690 – 68 år gammel. Lucia døde allerede i 1676, men derefter giftede Mikkel Sørensen sig med Elizabet Michels Datter, som døde 1688.

Deres gravsten er den største og smukkeste i Gladsaxe kirke. Den er af rødlig kalk, og det er pragtfuldt billedhuggerarbejde. Stenen har ligget over Mikkel Sørensens og Lucia Svendsdaters grav, men er i dag ophængt på korets nordre væg.

Hvilke budskaber gemmer epitafiet og gravstenen? Hvilke symboler benyttes?